Терминатор: 52-тонен убиец на танкове, убиец, от който потреперва даже адът


1По време на битката за Грозни чеченските бунтовници разгромиха напълно танковете на Руската федерация.

Снайперистите пробиваха тънката броня на бойните машини от покривите. По това време Русия още не използваше противопехотна броня, а БМП-2 не можеха да вдигнат оръдията достатъчно високо, за да отговорят на огъня.

 Затова Русия започна разработката на “Терминатор” – бронирана машина за поддръжка, предназначена за бойни действия в градски условия.

 БМПТ(бойна машина за поддръжка на танкове), получила прякора Терминатор – това е нова руска бронирана машина, предназначена за поддръжка на танкове, предимно в градски условия.

 Нейната основна задача е – унищожаване на вражеската пехота.

 БМПТ може да промени тактиката на бойните действия и съществено да повишат ефективността на танковите части.

 Това е универсално противопехотно наземно средство, способно да обработва няколко цели. Очаква се БМПТ да постъпи на въоръжение в Руската армия през следващите няколко години.

 Три единици от бойната машини за поддръжка на танкове бяха доставен в Казахстан, който в момента е единственият потребител на БМПТ.

 БМПТ(бойна машина за поддръжка на танкове), получила прякора „Терминатор“

2

 Машината е защитена с пасивна и динамична броня. Активната броня има малки заряди, поставени между листовете на бронята, които детонират при попадане на боеприпас. Отвътре машината е снабдена кевларова облицовка, която защитава от разпръскване на парчета при напукване на бронята.

 Машината е снабдена също със защита от ОМП и автоматична пожарогасителна система. По този начин защитата на БМПТ е еквивалентна на защитата на основния боен танк. Терминаторът има нова купола с поставено на нея въоръжение. Машината е въоръжена с:

  • две 30 милиметрови оръдия
  • два гранатомета АГС-17Д или АГС-30 с дистанционно управление
  • четири ПТРК „Атака-Т“
  • сдвоена картечница 7,62 мм

 30 мм оръдия имат система за двойно подаване и могат да използват широк спектър от боеприпаси, включително бронебойно-трасиращи, осколъчно-трасиращи, осколъчно-фугасни и бронебойни подкалибрени снаряди.

 Ракетите „Атака-Т“ могат да бъдат снарядени с тандемна или осколъчно-фугасна (термобарична) бойна част. Максималната далечина стрелбата с тези ракети е 5 км. Бойната машина може да атакува три цели едновременно, тъй като всяко оръжие работи независимо от другите.

 Компютъризираната система за управление на огъня на БМПТ е създадена на основата на проверени компоненти от основния боен танк Т-90.

 Тя дава възможност да се поразяват цели в дневни и нощни условия. БМПТ работи върху шаси от основния боен танк Т-90, снабдена е с нов многогоривен дизелов двигател В-92С2 с мощност 1000 к. с.

 В бъдеще БМПТ може да бъде снабдена с дизелов двигател В-99, способен да развива 1200 к. с.

 Освен това, Терминаторът има спомагателна силова установка, която осигурява работата на всички системи, когато основният двигател е изключен.

Posted on 30.01.2013, in Въоръжени сили and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: