Планът на Дълес за унищожаване на СССР или Безкръвната война


Планът на Дълес за унищожаване на СССР или Безкръвната войнаАлън Дълес (1893—1969), работи в Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) от момента на неговото създаване през 1947 година. През 1942—1945 г. ръководи политическото
разузнаване в Европа. Директор на ЦРУ през периода 1953—1961 година. Един от организаторите на разузнавателната и шпионско-диверсионната дейност  против СССР и другите социалистически страни, идеолог на „студената война“.

Ще свърши войната, всичко по някакъв начин ще се намести, ще се уреди. И ние ще хвърлим всичко, каквото имаме — всичкото злато, цялата материална мощ за затъпяване и заблуждаване на хората!

Човешкият мозък, съзнанието на хората могат да се променят. Като посеем хаос, ние незабелязано ще подменим техните ценности с фалшиви и ще ги заставим да вярват в тези фалшиви ценности. Как? Ние ще намерим свои съмишленици, свои съюзници в самата Русия.

Епизод след епизод ще се играе  грандиозната по мащаба си трагедия на гибелта на най-непокорния народ на земята, на окончателното, необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството, например, ние постепенно ще премахнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще премахнем желанието им да се занимават с изобразяване ли,… изследване ли, на онези процеси, които стават в дълбините на народните маси. Литература, театри, кино — всички ще показват и прославят най-долните човешки чувства. Ние по всички начини ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и набиват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството — с една дума, на всякаква безнравственост. В управлението на държавата ние ще създадем хаос и бъркотия.

Ние незабележимо, но активно и постоянно ще насърчаваме дерибейството на чиновниците, рушветчиите, безпринципността. Ще издигаме бюрократизма и разтакаването като добродетел. Честността и порядъчността ще бъдат осмивани и ще станат ненужни, ще се превърнат в отживелица от миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх между хората и  безсрамието, предателството, национализмът и враждите между народите, преди всичко вражда и ненавист към руския народ – всичко това ние ще култивираме ловко и незабележимо и всичко това буйно ще разцъфти.

И само малцина, много малко хора ще се досещат и даже ще разбират какво става. Но, тези хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги наклеветим и да ги обявим за отпадъци на обществото. Ще изтръгваме духовните корени, ще опошляваме и унищожаваме основите на народната нравственост. По този начин ние ще рушим поколение след поколение. Ще се залавяме за хората от детски, юношески години, ще залагаме основно на младежта, ще я разлагаме, развращаваме, разрушаваме. Ние ще ги превърнем в циници, простаци, космополити.
Така ще го направим.
Автор А. Дълес. „Размишления за реализирането на американската следвоенна доктрина против СССР“, 1945

Posted on 24.01.2013, in История and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Митко Попов

    Ето защо сме на дъното. Защо никой не коментира? Защото всичко е ясно!

  2. стоян

    Дано си обесен за езика, в АДА копеле! Ако има как да те попитам, занесе ли нещо ТАМ..

  3. Наско

    Всъщност никой не коментира, защото такъв текст казан или написан от Дълес просто няма, ето и доказателството и то в руски сайт, оказва се, че дори руснаците признават, че текстът е абсолютно еднакъв с цитат от книгата на руския автор Анатолий Иванов „Вечния зов“, приписан на Дълес в началото на 90те години на 20ти век, ето линка http://modernmyth.ru/history/111–q-q а книгата може да бъде намерена и прочетена онлайн в интернет

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: