Първо селекторно съвещание


Първо селекторно съвещаниеНа 14 януари, в Ситуационния център на Въоръжените сили на РФ, под ръководството на Министъра на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу се проведе първото селекторно служебно съвещание в режим на видеоконференция, по проблемни въпроси на строителството и развитието на Въоръжените сили. В съвещанието взеха участие заместниците на Министъра на отбраната, ръководители на федерални служби и агенции, подведомствени на Министерството на отбраната на Русия, главнокомандващите видовете Въоръжени сили и командващите родовете войски, командващите войските на военните окръзи и флотовете, командващи обединения, командири на съединения и ръководители на централни органи за военно управление.
В своето встъпително слово ръководителят на военното ведомство отбеляза, че подобни мероприятия ще се провеждат на регулярна основа всеки месец. Те ще засягат всички сфери от дейността на на Въоръжените сили – организация на бойната подготовка, ежедневна дейност и  разквартируване на войските, техническо снабдяване и обслужване на новата военна техника, военното образование и медицинското осигуряване.
Министърът на отбраната напомни на участниците в съвещанието, че напоследък във Въоръжените сили са проведени сериозни преобразувания в системата за управление на армията и флота, създаване на междувидови групировки на войските на стратегическите направления, съкращаване на броя на военните градчета, оптимизиране числеността на подразделенията.
В хода на съвещанието на ръководителите на органите за военно управление бяха поставени редица оперативни задачи. Най-напред трябва да се изготви график за поетапно осигуряване на Въоръжените Сили с новите образци вещево имущество. Специално внимание трябва да се отдели на въпросите на осигуряването на зимна екипировка на военнослужещите, които носят службата в районите на Крайния Север, Сибир и Далечния изток. Както отбеляза Министърът на отбраната, до края на 2013 година „от речника на армията трябва да изчезне думата „партенки“.

Posted on 19.01.2013, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: