Службата за борба с наркотиците на САЩ е въвлечена в скандал с проститутки


Службата за борба с наркотиците на САЩ е въвлечена в скандал с проституткиВ скандал с колумбийски проститутки се оказаха замесени сътрудници на службата за борба с наркотиците на САЩ. Напомняме, че агенти на американската Секретна служба и военнослужещи от Пентагона са се ползвали от услугите на жриците на любовта по време на визитата на Барак Обама в южноамериканската страна. Хората от силовите служби е трябвало да осигуряват безопасността на президента на САЩ.

Участниците в скандала в Колумбия са били подложени на дисциплинарни наказания, включително и с уволнение. Сътрудниците на антинаркотичната служба са признали, че са организирали срещи на агентите с проститутки, а също така и са заплащали техните услуги и са използвали получените служебни смартфони за съгласуване на времето и условията за тези срещи.

Както съобщава РИА Новости  с позоваване на Министерство на правосъдието, обвиняемите са се опитали да унищожат доказателствата и първоначално са дали лъжливи показания. При доказване на тяхната вина, сътрудниците на Агенцията за борба с наркотиците ще бъдат подложени на дисциплинарни наказания.

Posted on 17.01.2013, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: