Хакерите се борят за правата си


Anonymous

Движението „Anonymous“ призова администрацията на президента на САЩ да узаконят атаките DDoS.

По мнение на хакерите, властите в САЩ трябва да признаят за законна тяхната форма на протест. За това се казва в съответната петиция, поместена на сайта на Белия дом. В петицията се отбелязва, че атаките DDoS не са хакерство, а начин, с помощта на който хората могат да изразят  протест в реален мащаб на време.

По мнение на хакерите, атаките DDoS приличат на акциите на гражданско неподчинение, които се провеждат от движението „Завладей Уол стрийт“. Хакерите смята, че атаките DDoS са еквивалент на многократното натискане на бутона за обновяване на уеб-страницата и само за кратко време парализират работата на уеб-услугите.

„Anonymous“ наричат себе си „съвременна свободно организирана  група хактивисти“. Под този термин се разбира и субкултурата, която издига като идеал идеята за анонимност и свобода в Интернет. Типичният представител на тази субкултура се бори срещу цензурата, преследванията и надзора.

„Anonymous“ получи световна известност с многобройните си атаки срещу сайтовете на правителството и търговските организации. Списание „Time“ през 2012 година включи групата в „Top-100“ на най-влиятелните хора в света. „Anonymous“ е единствената организация, представена в този списък.

Петицията е подадена на 7 януари. Нейният автор е някой си Dylan K. Досега тя е събрала 1671 подписа. За нейното разглеждане от администрацията на Белия  дом са необходими 25.000 подписа.

 

Posted on 14.01.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: