Авиопаркът се попълва


Авиопаркът се попълва

През януари във Воронежката авиационна база ще завърши формирането на втора ескадрила от най-новите изтребители-бомбардировачи Су-34.

Както съобщиха от пресслужбата на Западния военен окръг, още от втората половина на януари екипажите на двете  ескадрили Су-34 на Воронежката авиобаза ще пристъпят към планови полети с отработване на въпросите по бойното използване на щатното въоръжение както по въздушни, така и по земни цели. Специално внимание при това ще бъде отделено на зареждането им във въздуха за увеличаване на радиуса на действие. На летището вече са  подготвени специално оборудвани стоянки за новата авиационна техника, в това число специални сглобяеми модули за съхранение на новите самолети.
Многофункционалният изтребител-бомбардировач Су-34 по бойните си възможности спада към поколението самолети „4+“. Независимо от времето от денонощието и метеорологичните условия той е способен да поразява ефективно земни, морски и въздушни цели във всеки географски район с използване на цялата номенклатура авиационни боеприпаси, включително и високоточни.
Монтираното на Су-34 оборудване позволява да се използва оръжие по няколко цели едновременно. Отличната аеродинамика, големият обем на вътрешните горивни резервоари, високо икономичните двуконтурни двигатели с цифрова система за управление, системата за дозареждане във въздуха, а също така окачването на допълнителни горивни резервоари осигуряват такава далечина на полета на Су-34, която се доближава до възможностите на стратегическите бомбардировачи.
А дислоцираната в Красноярския край авиационна група „Канск“ на командването на ВВС и ПВО на Централния военен окръг е превъоръжена изцяло с модернизирани изтребители-прехващачи МиГ-31БМ, съобщава пресслужбата на ЦВО.
„Сега броят на самолетите на авиогрупата е доведено до необходимата щатна численост, позволяваща да се решават бойните задачи в пълен обем. Авиопаркът е комплектуван на сто процента с модернизирани самолети МиГ-31БМ“ – се цитират в съобщението думите на командващия войските на ВВС и ПВО на окръга Виктор Севостиянов.
През 2013 година командването на ВВС и ПВО на окръга планира да снабди с модернизирани самолети МиГ-31БМ авиогрупата „Болшое Савино“, която е дислоцирана в Пермския  край.

/Дмитрий Аврамов/

Posted on 14.01.2013, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: