Пилотните групи ще седнат зад управлението на нова техника


Пилотните групи ще седнат зад управлението на нова техникаИзвестните пилотно-изпитателни групи „Стрижи“ и „Русские витязи“ скоро ще седнат зад управлението на новите отечествени изтребители Су-30СМ и Су-35. Те първи от военновъздушните сили ще получат новата авиотехника, – заяви в понеделник пред журналисти, главнокомандващият на военновъздушните сили на Русия генерал-лейтенант Виктор Бондарев.

По-рано, вицепремиерът Дмитрий Рогозин съобщи, че е поръчал превъоръжаването със  самолети Су-35С и Су-30СМ на „Стрижи“ и „Русские витязи“ отбелязвайки, че легендарните групи трябва да летят на новата техника.

„Самолетите, с които разполагаме там сега МиГ-29 и Су-27 са прекрасни и те са се доказали. Ние ги показвахме по целия свят и ще продължим да ги показваме. Но, що се касае за самолетите Су-30 и Су-35 – това е огромна крачка напред, особено Су-35. Той трябва да бъде в изпитателно-акробатичната група и ние трябва да показваме превъзходството на нашата авиационна техника, достиженията на нашите конструктори, на нашите заводи и изобщо на нашата авиационна промишленост”, – каза Бондарев.

„Следващата стъпка за тези пилотно-изпитателни групи ще бъдат именно самолетите Су-30 и Су-35”, – каза главнокомандващият на ВВС.

Той отбеляза, че тези самолети притежават добър ресурс, те могат да се експлоатират дълго време и без проблеми да изпълняват полети в различни страни на света.

„Когато приключим с предварителните войскови тествания на тези два самолета, те ще се доставят в изпреварващ ред”, – каза Бондарев.

„Благодарен съм, че правителството се грижи за това, новата ни авиационна техника да се достави в центъра за показ, за да можем да демонстрираме нашите възможности на световно ниво“. – каза главнокомандващият на ВВС.

Бондарев, също така отново потвърди, че никой няма да премества базата на пилотно-изпитателните групи „Стрижи“ и „Русские витязи“ от Кубинката. И „Стрижи“ и „Русские витязи“ остават в Кубинката. Ще създадем още една група на Як-130. Тя обезателно трябва да бъде създадена, защото Як-130 е също прекрасен самолет и трябва да се демонстрира”, – каза той.

„Сега, проблемът в целия свят, преди всичко, е създаването на учебно-тренировъчен самолет за първоначално обучение. Ние създадохме такъв самолет – това е Як-130. Той отговаря на всички изисквания и на този самолет могат да се обучават пилоти, досущ като на боен. И той прекрасно позволява да се приложи пълния набор от ракетно-бомбардиращо въоръжение.”, – добави генералът.

Пилотно-изпитателната група „Стрижи“/Бързолети/ сега летят на изтребители МиГ-29, а „Русские витязи“ летят на Су-27.

 

Източник: РИА Новости

Снимка: Сергей Аблогин

Posted on 10.01.2013, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: