Окончателна капитулация на американците в космическата надпревара!


Окончателна капитулация на американците в космическата надпревара!Докато въпросът за кошмарния бюджетен дефицит  на САЩ не може да бъде разрешен по никакъв начин, докато «фискалният срив» надвисва над американската икономика като дамоклев меч, на втори план се измества събитието, което, възможно, е не по-малко важно, отколкото възможният крах на американската финансова система, та нали става дума за деградацията на научно-техническия отрасъл, по-точно за окончателното констатиране на факта: американците никога не са могли да догонят руснаците в космоса и вече никога няма да могат.
А какво става? Какво особено е станало?
А става следното: в момента, когато по каналите на всевъзможната пропаганда, провеждаща се против Русия, информационната война, засилва се охулването  очернянето на руските достижения и разработки, например – ГЛОНАСС и други програми, така квичат по повод на ГЛОНАСС, така се стараят, така се силят да го дискредитират, да създадат негативен фон, да го представят като нещо негодно, че веднага става ясно – води се важна битка на полетата на «информационната война», а и писък по повод на всяка, най-малка грешка при изстрелването на руски спътник на орбита, се надига такъв, че можем само да се усмихваме, та нали в действителност   работата на руския космически отрасъл, и в научната сфера, свързана с нея, протича изненадващо успешно, като че ли съдбата напук на американците и другите «партньори» мечтали да ни бомбардират с ядрени бомби, ни носи една сполука след друга), та в същото това време, докато ни набиват в мозъците поредните митове за технологична и друга изостаналост на Русия, затова, че Русия е „петролната държава“, „просрала всички полимери“, тази държава изпраща партида космически двигатели в Америка (за партидите високотехнологични машини и вертолети в Индия и Бразилия, да не говоря, както и за възобновяването на износа на самолети, въпреки агресивната кампания на информационната атака срещу отечествената авиационна промишленост. Ето, тези дни някой умело устрои диверсия срещу Ту-204, и сега дълго ще смучат „новината“, ще крещят за лошите руски самолети, ще викат, че всички те трябва да се извадят от експлоатация. Човек би искал да попита: „А ето, наскоро, когато наведнъж  няколко Боинга претърпяха  катастрофа (и жертвите бяха много), защо не крещяхте така, уважаеми хамстери? Защо не викахте за това, че всички Боинги трябва да се  извадят от експлоатация?!“.  Казано накратко, информационната война се води, върху нас се опитват да въздействат, и, понякога, успешно правят това, отвличайки нашето внимание от ключовите неща, от реалните неща. Например, поради това, че в действителност американската икономика и научната сфера се потапят в дълбок капан, и от в чужбина. А нали новината, която аз сега ще ви представя, уважаеми приятели, засяга разработката на космическия двигател с двадесет  и пет годишна давност, именно такива двигатели купува сега … американската космонавтика, при това не от своите производители, а от руските.
Да-да, не се учудвайте! Днес се появи новина, че Руското научно-производствено обединение «Енергомаш», в течение на пет години ще изпрати  в САЩ около 30 ракетни двигателя РД-180 за ракета Atlas-5, съобщи изпълнителният директор на НПО Владимир Солнцев. «Ние подписахме през декември 2012 година петгодишен договор за доставка на около 30 двигателя», – каза той, предава «Интерфакс». Подписването на договора ще позволи предприятието да получи гарантирано натоварване на производствените мощности, уточни Солнцев. Споразумението с Lockheed Martin предвижда доставка в САЩ за американските ракети-носители Atlas 101 двигател РД-180 производство на НПО «Енергомаш». Към настоящия момент, поясни Солнцев, в САЩ са доставени 63 двигателя, от тях 40 вече са използвани. Руският двигател РД-180 в средата на 1990-те години спечели обявения от САЩ търг срещу две американски и една европейска фирма. РД-180 проектиран на базата на двигател РД-170, използван на ракетите носители (РН) «Енергия» и «Зенит». За разлика от четирикамерния РД-170 двигателят РД-180 има две горивни камери и нов турбопомпен агрегат с по-малка мощност, задвижван от един газов генератор. Тягата на РД-180 е 400 тона. Пълното сглобяване на РД-180 се извършва в «Енергомаш». Горивните камери се доставят в Химки от Самара, специалните стомани – от Челябинск. Технологичният цикъл на сглобяване на един двигател продължава средно до 16 месеца. Първият сериен двигател РД-180  е бил доставен в САЩ на 2 януари 1999 година.

„САЩ нито веднъж не са били  по-напред в освояването на Космоса. Те нямат  жизнеспособни двигатели, дори сега 40 години след това, когато на тях им бяха нужни 27 различни вида (за да се изпълни лунната програма). Американските астронавти на МКС излитат от Байконур, това е демонстративен позор за Америка“.
А ето още любопитно мнение: „И дотам проклетият Путин докопа?  И там сега има проблеми с полимерите? Излиза, че е време САЩ да бъдат записани при страните от 3-ия свят  – космическа държава, а купува двигатели, свои не умее да произведе“.
А в отговор още едно мнение: „…и никога не е умеела. Единствения жизнеспособен  двигател им е построил Фон Браун. С помощта на този двигател те изстреляха човек в Космос. Двигателите на Шатлите, това е също национален позор, външно са като локомотиви от 19 век…. „

* * *

В начало, още когато аз видях новината за това, че американците закупуват наши двигатели, то ми мина мисълта – а не искат ли те да откраднат технологии, или да измислят още нещо?  Но се оказа, че тези двигатели (както вече казах в началото ) – са с четвъртвековна давност, а за своите перспективни космически апарати ние разработваме нови, именно те са секретни, по-точно техните технологии – уникални и секретни, до които американците така и не успяха да докопат въпреки цялата пропаганда, въпреки всички «гнили номера». Е, американската наука и промишленост деградират по-бързо, отколкото това би се искало на  поклонниците на Америка. Почти всеки ден в САЩ се закрива поредно производство, чиито мощности се изнасят  в Китай, или Сингапур, и това, уви е факт, който потвърждава упоритата статистика. Но почти всеки ден в Русия сега се открива ново производство. Да-да, сега не се закрива, а се открива, и това също е факт, и упоритата статистика го потвърждава, и даже списък с конкретни предприятия мога да представя. И нищо чудно, американците копаеха яма за «империята на Москва», стремяха се да я унищожат, поради което влязоха в огромни, колосални дългове, раздувайки балона на дълговете. Именно Рейгън, решил да нанесе на Москва удар в гърба, удар под пояса, стартира най-мащабната вълна на дългови кредити, и трупайки безнадеждни дългове, проведе  лъжлива авантюра, която трябваше да докаже на всички, че американският тип икономика е по-успешен от съветския. Но лъжата си е лъжа, подлост и мърсотия, тя си е подлост и мърсотия! Унищожавайки тази държава, която била един от стълбовете на света, американците направиха пробойна  в онази лодка, в която се намираше целият свят, в това число и те самите, и сега и американският сегмент от световната лодка отива към дъното, а руският се издига, т.к. такава е закономерността на законите на физиката. Но и това трябва да се прекрати, не трябва да се топим един друг, трябва да се откажем от агресивната политика, заложена от подлеца Труман, страстно мечтаещ   да нанесе превантивни атомни удари по съветските градове  (т.е. непровокирани удари, безпричинни, предизвикани само от ненавистта на самия Вашингтон к чуждия, алтернативен проект на развитие, към «червения проект»). Съветският Съюз никога не е имал планове за превантивно  унищожаване на противника, ВЪОБЩЕ никога. Ние имахме план за отразяване на удара, но само като отговор. Никога не сме падали до агресивността на американските «ястреби». Съветският Съюз беше онази сила на плещите плещи на която лежеше мисията да предотврати ядрената война. И ние я предотвратихме въпреки ограничената вменяемост на противоположната страна.
Американците, по-точно вашингтонският режим, винаги садистки е жадувал да  унищожи нашата страна, и когато Рейгън все пак успя да нанесе удар в гърба, удар под пояса, във Вашингтон злорадно ликуваха, неистово се радваха на чуждата беда. Нашата беда се струваше на Вашингтон немислим успех на неговата  политика. Точно така, както глупавият селянин се радва на това, че на съседа му умряла кравата, американците ликуваха, раздухвайки нашите проблеми и беди, в провокирането на които имаше пръст. Но, най-добре се смее този, който се смее последен – тази истина не лъже! Американците побързаха да се посмеят първи, без да помислят, че да се смееш над чужда беда е лош тон. И така, много скоро в много страни, все повече и повече ще започнат да се радват на натрупалите се беди на Америка, и кой ще може да упрекне хората за тази радост? Америка обиди твърдо много хора, отне у твърдо много хора живот, покой, самоуважение, прекалено много тя  унизи и унижава сега, а нали правеше това, трупайки огромни дългове, правеше това назаем, и сега самата съдба ще се смее злорадно, защото да доказваш икономическото си превъзходство над другите, трупайки колосални дългове това най-малкото е глупост. Американската система се оказа неефективна, както в икономическия план, губейки сега от Китай,  съхраняващ елементи от планова икономика, под ръководството на Комунистическата  партия, така и в областта на високите космически технологии, капитулирайки и на това поле пред Русия, окончателно прекратявайки програмата на Шатлите, а сега постепенно се отказва и от други някога важни за американския престиж програми.

Не е далеч и пълният крах на американския балон и пълната капитулация на някога наглия и безцеремонен агресор, какъвто беше вашингтонският режим, злорадно ликуващ, гледайки бедите на Русия. Сега той както и преди се опитва да води «информационна война», т.е. кампания на лъжа и очерняне, американските наемници заседнали и в нашите СМИ, продължават да хулят Русия, да ни пробутват лъжливи жупели за «горещи дискусии», опитват се да концентрират нашето внимание върху незначителни проблеми, но главната тема на настъпващия ден е надвисналият крах на звездно-раираната орда, предстоящото спукване на балона.

Posted on 07.01.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: