Встъпителната реч на Юрген Елзесер на Конференцията за суверенитета на Германия


JuergenElsaesserКонференцията за суверенитета на Германия се проведе на 24 ноември в Берлин

Уважаеми дами и господа!

На тази конференция ние искаме да проведем дискусия на тема, която на другите е забранено да дискутират или просто се страхуват…

На тази конференция ние искаме да обсъдим въпроса за отсъстващия суверенитет на Германия, върху чието обсъждане в страната е наложено табу.

Международният състав на днешните лектори трябва да подчертае нашето желание да се намерят такива решения на днешните проблеми, които да способстват процъфтяването не само на  Германия, но и на целия континент Европа.

От нашата европейска история ние знаем, че винаги във времената, когато между Москва, Берлин и Париж са царували мир и съгласие, тогава е процъфтявала и цяла Европа.

Това означава, че не трябва повече да позволяваме на други да ни настройват едни срещу други. С това трябва да приключим веднъж за винаги.

Нашата цел е суверенна Германия, в съюз със суверенните и равноправни държави от Европа — от Атлантика до Владивосток.

Това беше мечтата на Шарл де Гол — Европа от суверенни държави.

Обаче сега ние се намираме още много далеч от тази цел. Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле през ноември 2011 година каза следното, цитирам го дословно: »След 8 май 1945 година и до сегашния ден Германия не е била напълно суверенна държава.»

Най-страшното не е в това, че федералният министър на Германия говори така, и даже не в това, че никой не забелязва тези негови думи, че няма никакви дискусии и дебати заради тези думи на министъра. Най-страшното е в това, че Шойбле с тези думи не до края изразява целия размер на този проблем. Разбира се, през последното десетилетие в Германия отсъстваше държавен суверенитет.

Но към това се добавя още и това, че с края на разделянето на Германия, от момента на Обединяването на Германия, от което ние очаквахме нашето единство в свобода и независимост, от този момент на германското обединение процесът на загуба на суверенитет се ускори още повече. Германия загуби своя валутен суверенитет, преминавайки от марката към евро. Немската марка беше изоставена и германската Бундесбанк се подчинява на ЦБ на Европа (ЕЦБ).

Германия загуби сега и контрола над своите държавни граници. Отсъствието на държавни граници в Германия стимулира криминалните операции на глобалните банки на нейна територия, а също така отваря вратата за неконтролируеми потоци от имигранти в страната.

Именно в обединена Германия, а не в старата ФРГ, изключителното право на парламента да приема решения за бюджета и разпределението на данъците беше в значителна степен предадено на европейските комисари и агентите по европейските програми за «спасяване» на Европа от дълговете.

Нито едните, нито другите, са били демократично избрани.

Към всичко останало ние сме задължени да изпращаме нашите немски войници да воюват в американските войни, които по устава на НАТО не са легитимни.

(Според устава на НАТО войските на НАТО могат да се използват само отбранително, в случай на заплаха за една от страните-членки на НАТО)

Във Виетнам ние не бяхме длъжни да изпращаме нашите войници, а сега нашите войници воюват в Афганистан вече повече от 10 години, при което воюват там не за интересите на Германия.

Как може въобще да се говори за суверенна държава, че и изобщо за държава, ако тя няма защитени държавни граници, няма собствена валута, няма собствена армия, и освен това тази държава не може да се разпорежда със собствения си бюджет в пълна степен, събран чрез данъците на своите граждани?!

Ако нашата парламентарна армия, както това е записано в нашата Конституция, трябва да се подчинява на парламент, то защо нашата армия получава заповеди от Пентагона?

Ако тези процеси продължат и в бъдеще, то Германия ще престане да съществува!

Но ние не трябва да допуснем това!!! Да обърнем тези процеси  — това е главната задача на присъстващите днес в тази зала!

Темата за отсъстващия суверенитет на Германия беше дълго време тих шепот в задния двор на Интернет.

Върху тази тема беше наложено табу.

Все повече хора се интересуват от въпросите, до кога ние още ще искаме и ще можем да плащаме за еврото, до кога ние още ще искаме и ще можем да воюваме в американските войни в рамките на НАТО?

С какво право обвиняват Русия, че там нямало свобода на словото… ?

… и едновременно с това официално, писмено забраняват на руския телевизионен канал Russia Today да снима нашата конференция и да я представя в предаванията на канала?!

Таке че на практика кой тук е по-подходящ за ролята на  «бандитска държава»?

И какъв смисъл тогава въобще има названието «Свободен университет на Берлин»?,  чието ръководство ни забраняваше да направим този видео запис…

Истината сама ще си проправи път. Защото народът иска, в края на краищата,  да знае дали го лъжат и използват, и защо се случва това.

Виктор Юго е казал: » В света няма нищо по силно от идеята, чиито час е настъпил.»

Времето на свободните нации и народи, времето за завръщане на политическият суверенитет на народа на политическата арена — това време в политическото сърце на Европа е дошло!

Аз искам да завърша своята реч с един лозунг:

«ДА ЖИВЕЕ ДРУЖБАТА МЕЖДУ НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА, ПРЕДИ ВСИЧКО МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ И РУСИЯ!

Привърженици на суверенитета на всички страни – съединявайте се!»

Posted on 21.12.2012, in Международна политика and tagged , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: