ROKN UDT SEALS НА ЮЖНА КОРЕЯ


ROKN UDT SEALS НА ЮЖНА КОРЕЯЮжнокорейският специален отряд ROKN UDT/SEAL е създаден по образ и подобие на американското специално подразделение „тюлените“ Нещо повече, бойците от тези подразделения по няколко пъти годишно провеждат обширни съвместни учения.

Подразделението се специализира в задържане и завладяване на кораби, пресичане на незаконна дейност в морето и антитерористични операции. Разбира се, в Medal of Honor Warfighter не можеха да минат без суровите бойци от Republic Of Korea Navy Underwater Demolition Team!

Първото южнокорейско специално подразделение било създадено още в годините на Втората световна  война и е било секретно парашутно подразделение нередовен тип, чиято основна задача била извършване на  диверсии и нападения в тила на противника, а също така събиране на разузнавателна информация. От 1958 година това подразделение влязло в състава на първи парашутно-десантен полк, а по-късно с активното съдействие на САЩ, занимаващи се с обучение на личния състав на южнокорейската армия, бил формиран постоянен специален отряд. Това били първа и пета парашутни бригади, а също така три рейнджърски батальона. Част от тези съединения съвместно с американците взели участие във виетнамската война. Днес в структурата на специален отряда на Южна Корея има щаб на командването и бригади, които имат собствено точно предназначение. Съществуват също и няколко стратегически подразделения, на които е възложена задачата да помагат на редовните съединения, както и организирането на партизански бойни действия в случай на завладяване на територията от  противника. В състава на пехотата има и разузнавателен батальон с водолазна подготовка, който може да нанася удари даже в дълбокия тил на врага. Интересното е, че в състава на бригадата има наред с войниците на срочна служба и доброволци. Основна сила на специалните морски подразделения беше корпусът морска пехота, който беше един от най-големите след морската пехота на Америка. Американските военни вложиха огромно количество сили и време, за да създадат, обучат и въоръжат свой надежден съюзник в този регион. Провежда се редовно взаимодействие с американски военнослужещи, а също и съвместни военни учения и тренировки. Във всяко подразделение е предвидено присъствието на американски инструктор-специален отрядовец, а програмата за подготовка се отличава с извънредна тежест – практикува се например провеждане на многокилометрови маршове-наскоци с пълна екипировка и къпане в ледена вода.

В структурата на специалните подразделения на Южна Корея се откроява специален отряда за борба с тероризма – батальони 707 и 868. Това са основните контра-терористични подразделения, в които, между другото, има голям брой жени! Това е тънък психологически ход – противникът не оценява жените като реален източник на опасност, затова им позволява да се приближат максимално. Освен за анти-терористични цели, тези подразделения се използват също и за  събиране на разузнавателна информация на севернокорейска територия. Всички подразделения на UDT, както сухопътните, така и морските, имат на въоръжение автоматични винтовки Daewoo K2 и картечни пистолети МР5. Всички бойци имат пистолети Beretta 92S и Daewoo DP51. Снайперистите имат винтовки PSG-1 и Remington M24.

По този начин, южнокорейският специален отряд по право се смята за един от най-силните подразделения със специално назначение в целия свят! Неговите бойци са минали през нееднократни проверки в учения и в секретни бойни операции в много точки на планетата. Специален отрядовците от UDT не само водят подготовка за бойни действия със своя северен съсед, но и редовно провеждат тайни разузнавания на севернокорейското крайбрежие, готвят диверсии и изпреварващи удари по възможните противници. Те са си спечелили славата на подразделения с най-високо ниво на лична подготовка и мотивация.

Posted on 20.12.2012, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: