Интервю на Дмитрий Медведев за пет руски телевизионни канали


Дмитрий МедведевМедведев не изключва възможността да се кандидатира за бъдещ президент на Русия

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев не изключва възможността да се кандидатира в бъдеще за президент на Русия. Той заяви, че важно ще бъде и мнението на избирателите в конкретния момент.

„Още не съм стар и имам някакъв резерв от време, защо трябва да отхвърлям за себе си някакви възможности?, подчертал той. Такова голямо интервю с Медведев вече се провежда за пети път. Последното се състоя през април тази година, когато той анализира резултатите от четиригодишното си президенство.

 

Медведев очаква, че в Русия ще действат десетки партии

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев е убеден, че в Русия ще действат няколко десетки партии, които ще оказват влияние на политическата конюнктура.

„Убеден съм, че ако не 200 партии, то няколко десетки в резултат на реформата на партийната система ще останат в Русия и това ще бъдат партии, които ще оказват влияние на реалния политически ландшафт”, каза Медведев. Броят на партиите, отбеляза премиерът, свидетелства за това, че хората искат да видят нови политически сили.

 

Медведев смята, че правозащитниците са полезни

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че той с уважение се отнася към дейността на правозащитните организации.

„Нашите мнения не по всички въпроси съвпадат, често спорим, но тяхната дейност като цяло е полезна за страната. Смятам, че те в значителна степен изпълняват ролята на санитари, посочват на властите съществуващите проблеми”, заяви той в интервю за руски телевизионни канали.

 

Медведев: Сердюков беше ефективен министър на отбраната

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев смята, че уволненият неотдавна от поста министър на отбраната Анатолий Сердюков работел ефективно. Той започнал осъществяването на военна реформа, при него започнал да се променя облика на въоръжените сили, отбеляза в пряк ефир Медведев в интервю за пет руски телевизионни канали.

Според премиера, при бившия министър на отбраната бил променен социалният статут на военнослужещите, започнало решаването на „наболелия проблем” за осигуряване на военнослужещите със жилища.

 

Медведев: Русия няма намерение да воюва с някого въпреки увеличението на военните разходи

За това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев. Той посочи, че военните разходи на страната се увеличават във връзка с необходимостта да бъде осигурена нейнатабезопасност, а не защото тя се готви за война.

Военните разходи на Русия са по-малко, отколкото за образованието и медицината, подчерта Медведев. „Ние трябва да повишим заплащането на военнослужещите, то беше неконкурентноспособно по отношение на условията на заплащане на труда в страната и трябваше да решим въпроса за предоставяне на жилища на военнослужещите”, подчерта Медведев.

 

Медведев: властта трябва да признае и успехите, и грешките

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев смята, че властта трябва да може да признава грешките си. „Отговорната власт трябва да признава какво е успяла да направи, и какво не е изпълнено докрай”, заяви той в интервю за пет руски телевизионни канали.

Според него, властта трябва да признава и успехите, такива като демографската политика, и някои грешки, такива като пенсионната реформа.

„Що се касае до пенсията по натрупване, то това не беше завършино докрай. Първоначално идеята беше нормална, но по всяка вероятност, прогнозите, на които се базираше, не се оправдаха”, отбеляза премиерът.

 

Първите решения по пенсионната реформа ще бъдат реализирани в Русия в началото на следващата година

За това заяви в телевизионно интервю премиерът Дмитрий Медведев.

Той отбеляза, че всеки гражданин трябва да има възможност сам да решава, самостоятелно ли да натрупва средства за старост, или да се ограничи с държавните начисления.

Той също заяви, че за първи път от много години в Русия е постигнат приръст на населението. Това станало възможно благодарение на приетите от правителството през последните 5-6 години мерки, подчерта премиерът.

Posted on 08.12.2012, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: