Крайъгълният камък на злото


"Холокостът"Един от главните въпроси днес е: защо Западът се държи за Израел въпреки очевидното и против своите интереси? Обама, който ненавижда Нетаняху, дъвче безсмислени думи „за правото на Израел на самоотбрана“. Под килима се оказва отчаян натиск върху Биби. Светът се раздели на тези, които преглъщат политически коректни сополи — западната „върхушка“, и останалите, които излизат на на демонстрации против Израел.

Проблемът е в това, че Западът не може в този момент да предаде Израел, без да се срути цялата система, създадена след  1945 година. Световната общност в този момент се подчинява на диктата на тесен кръг, който гради своята легитимност върху победата през  1945 година. Тази победа стана край на традиционната Европа и на политическото общество като цяло, тържеството на биполярната система: гражданското общество и държавата. В този тандем по западната схема те трябва взаимно да се допълват, изповядвайки една идеология, издигната до степен на религия.

„Холокостът“ и светостта на еврейството, чиято „жертва“ трябва да смени жертвата на Христос, стана обща религиозно-идеологическа система на Запада.  Евреите се превърнаха в новите непогрешими жреци на светската „религия“, която дава легитимност на световната управляваща върхушка. Тази светска „религия“ оправдава двойният стандарт в отношенията с третия свят, неоколониализма и господството на  плутокрацията в самия Запад.

„Израел“ беше създаден като точка на събиране не само в географски, но и в символичен план за организираното световно еврейство. Главната идея на „Израел“: това е държавата на всеки евреин, живеещ където и да било, всеки евреин трябва да изхожда от това, където и да се намира. Днес „Израел“ до такава степен се е сраснал със световното еврейство, че не можеш да ги разделиш, без да нанесеш удар по еврейския мит. Ако „Израел“ е парий и терорист — когато го кажат официално — тогава и световното еврейство не са „ангели“ и „жертви“, а мошеници и провокатори. Ако следващата крачка след разобличаването на светската „религия“ стане срутването на глобалния социален мит в мозъците на милиардите — тогава край на матрицата! Затова сега се полагат усилия, за да бъдат разделени „Израел“ и световното еврейство: евреите излизат на улицата против „Израел“!

Евреите от САЩ отказаха да гласуват за Ромни по искане на Нетаняху — още една крачка към дистанцирането от страната-символ, превърнала се в тежест. В света растат леви еврейски организации и еврейски социални мрежи, които поддържат правата на палестинците. Бивши ционисти като Пелед изнасят лекции по света, че ционизмът е зло, а „Израел“ трябва да си иде. „Израел“ се превърна в малък анклав на крайно дясната национал-бюрокрация, която престана да бъде център на световно влияние.

Обамовци, хейговци, камеръни и меркели отчаяно се опитват да спасят секуларната „религия“ — вярата в глобалния социум, но засега е още рано да се изхвърля „Израел“! В резултат ние сме свидетели как озверелият Биби изгаря палестински деца, а западните „лидери“ дрънкат пълни глупости неизвестно за какво. По-точно, на тях, мерзавците, им е ясно: те са бесни, че „Израел“ със своите безумни действия сече клона под тях! Но какво да се прави? Фактически „Израел“ вече си е подписал смъртната присъда. В себе си от него се отказаха и критична маса евреи, и върхушката на Запада. Последствията от краха на „Израел“ ще бъдат колосални. Първо, това ще удари по еврейството в целия свят; второ, това ще доведе до гражданска война в САЩ.

САЩ се свързаха с еврейството така, както еврейството беше свързано с Израел. Крахът на светската „религия“ ще доведе до загуба на ролята на световен жандарм от САЩ. Краят на култа на глобалния социум и ликвидирането на монополярността в лицето на САЩ ще създаде съвършено ново фантастично пространство на земята. Ще се надигнат сили, за които ние днес дори не се досещаме. Вероятно, ще се измени самата природа на масовото съзнание, което  днес е хипнотизирано.

Гейдар Джемал

Posted on 27.11.2012, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: