Стратегически залп


Стратегически ядрени сили учениеСтратегическите ядрени сили на Русия за един ден демонстрираха бойната готовност на две от съставляващите на триадата – сухопътната и морската. Пусковете на стратегически ракети се извършиха по единен замисъл от различни географски райони, отдалечени един от друг и  бяха съгласувани по време и посока на полета.

С пуска на МБР РС-12М „Топол“ стратегическите ракетчици потвърдиха стабилността на основните летателно-технически характеристики на ракетите от този класа, а също така оцениха възможността за продължаване на сроковете за експлоатация, този път до четвърт век.
РВСН съвместно с предприятията-разработчици решават задачата, поставена от Президента на РФ, за максимално използване на техническия  потенциал на ракетните комплекси. Ще напомним, че първоначалният гаранционен срок на „Тополите“ беше само десет години.
Както заяви по-рано  командващият РВСН генерал-полковник Сергей Каракаев, започнати са работи за продължаване на сроковете за експлоатация на този  комплекс до 25 години ще позволят да се държат в бойно дежурство ракетните полкове със самоходни пускови установки от този тип до 2019 година, до превъоръжаването с новия ПГРК „Ярс“. Това ще даде възможност да се проведе планомерна смяна на „Тополите“ без върхови натоварвания на военния бюджет.
Ракетният комплекс „Топол“ представлява основата на групировката на Ракетните войски със стратегическо назначение. При това той се има висока живучест в резултат на своята маневреност, скритост и малко време за подготовка на ракетата за пуск.

 

Posted on 25.10.2012, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: