САЩ ще атакуват Сирия веднага след изборите


Джулието КиезаСАЩ вървят към крах на финансовата си система. Единственото решение е една голяма война, която ще анулира всички дългове. Това заяви поканеният в Калининград за участие в младежкия форум на Балтийския федерален университет „Кант“, известният италиански журналист, бивш депутат в Европарламента Джулието Киеза. 

Киеза прогнозира, че след президентските избори в САЩ Башар Асад ще бъде убит. „Не се получи да го отстранят веднага, но такава е линията — трябва да се унищожи правителството на  Сирия. Не успяха да го направят с един замах, доколкото армията на  Асад се  оказа повече или по-малко сплотена. Сирийската армия се оказа много по-здрава, отколкото мислеха в САЩ. За това избраха политиката на бавното задушаване. Те имат безкрайни пари, безкрайна военна сила. Всички, които сега воюват в Сирия — това са наемници. Това са  25-30 хиляди наемници, които могат да воюват две-три години“, — счита ексдепутатът от  Европарламента.

Киеза предполага, че след Сирия американците ще атакуват Иран, което може да постави началото на Трета световна война. „Днес нито  Русия, нито Китай  могат да излязат от рамката на дипломатическото отрицание на агресията на САЩ. И САЩ вървят напред, знаейки, че Русия не може да въведе свой войски в Сирия. Обама сега не атакува Сирия само защото трябва да победи на изборите. Но веднага след изборите ще започне да действа. За американците е много изгодно да създават хаос, защото САЩ вървят към краха на финансовата си  система. Единственото решение — това е голяма война, която да изчисти всички дългове“, –  цитира журналиста NewsBalt.

Според него сега в света има четири реални сили — САЩ, Европа, Китай и Русия. След пет години Китай ще стане мощна империя във военен, технически, финансов и демографски план. Само една война с Китай може да остави САЩ на лидерските позиции, счита Киеза.

Според него, за да се спре едно такова развитие на ситуацията, е необходимо да се сключи съюз между Европа и Русия за неучастие в неизбежното стълкновение на САЩ с Китай.

„Русия има военна сила,  Европа — технологии. В този смисъл идеята за създаване на Евразийски съюз на Путин попада в концепцията ми. Трябва само да се побърза“- обобщава италианският журналист.

Да напомним, че президентските избори в САЩ ще се проведат на 6 ноември.
Конфликтът в Сирия продължава от март 2011 година. Негови жертви са станали, по данни на  представители на ООН, повече от 20 хиляди човека. Западните страни и редица арабски държави се стремят да постигнат премахването на президента Башар Асад, вярвайки, че това ще сложи край на насилието. Русия и Китай, напротив, се опасяват, че външната намеса в Сирия и загубата на държавност ще доведе до разширяване на конфликта.

Posted on 23.10.2012, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. BADE6TETO E EVROASIA,NAICTINA POVE4E E PAGUBNO DA CE 4AKA.GOLEMIAT PROBLEM E PE4ATANETO NA DOLARI.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: