Европейски халифат – четвъртото поколение


Европейпейски халифатЗа истинските мащаби на ислямизацията на Западна Европа може да се спори, но до сега никой не се осмелил да покаже ежедневието и дълбочината на процеса. Това направил израелският телевизионен журналист Цви Иехезкели в документалния филм „Аллах ислям”. Кореспонденти на „Гласът на Русия” видяли филма, взели интервю от автора и научили за мнението на експерт за този филм.

Снимането на филма били извършено в няколко европейски страни и завършило през пролетта на тази година. Авторът и режисьорът на филма е Цви Иехезкели – ръководител на „арабския отдел” на службата за новини на 10-ти израелски телевизионен канал. Според него, първоначално въобще не се планирало да се заснеме филм:

– Искахме да направим няколко репортажа за главната емисия на новините. Но буквално веднага съобщих, че според мен има място за нещо повече, отколкото сюжет в новините. Колкото повече изучаваш ситуацията, толкова повече разбираш, колко задълбочен е проблема.

От гледна точка на кореспондентите на „Гласът на Русия”, най-красноречивите епизоди били заснети в Швеция, Белгия и Англия. В шведския град Малмьо операторската група заснела джамия, откровено провъзгласяваща джихад. Стените й са изрисувани с призиви за безпощадна война с неверните. Не е трудно да се досетиш за съдържанието на молитвите и проповедите, които тук се извършват всеки ден.

Шейх Анджима Худари, лидер на ислямистите в Лондон, признава пред „своя” палестински репортер, ча за тях 11 септември и като начало на възраждане. След този терористичен акт всички мюсюлмани в света се върнали към своите корени и се задълбочили в правилното изучаване на Корана. В Ислямския център, разположен в град Лутън, млад мюсюлманин тържествено заявява: „Сега ислямът е навсякъде! Ние работим денонощно за създаването на световен халифат. И ние ще победим!”.

Във филма Цви Иехезкели пояснява, че мнозинството от най-агресивните герои в този филм са четвърто поколение имигранти-мюсюлмани.Това поколение безапелационно казва „Не!” на западната цивилизация и целенасочено се подготвя за джихад. Това поколение е бомба със часовников механизъм, поставена в Европа, анализира Иехезкели. В интервюто за „Гласът на Русия” той подчертава:

– По принцип първоначално беше ясно, че те така и не можаха да се приобщят към европейското общество. Да вземем за пример Франция. Виждаме какво става там – терористични актове, сблъсъци в джамиите, които се строят непрекъснато, опити чрез законите да се ограничат нелегалните имигранти и другите чужденци. Това е ярък пример на сблъсък на цивилизациите.

Мнозинството от европейските политици търсят способи за умиротворяване на радикалния ислям с помощта на икономически и социални решения. Но реалността е по-сурова. Един от героите във филма констатира, че младежта от четвъртото поколение на ислямската имиграция, родила се и израснала в Европа, няма намерение да признава културните и цивилизационните й ценности. Тези хора нямат намерение да се върнат в Алжир или Мароко. Тяхната цел е да привлекат към себе си вниманието като към бъдещи стопани на Европа.

Posted on 21.10.2012, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: