ПУТИН ПРЕДЛОЖИЛ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ОБЩЕСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БАЗАТА НА ОНФ


Владимир ПутинПрезидентът на Русия Владимир Путин предложи на базата на Общоруския народен фронт да се създаде обществена организация.

„Възниква следния въпрос, който мнозина от вас поставяха в хода на нашите предварителни срещи – в каква форма би следвало да се организира работата на ОНФ. Някои колеги предлагаха да го организираме като партия, но аз още тогава казах – може би това е излишно, може би в бъдеще и това да е възможно, но на мен ми се струва, че сега това би ограничавало нашите рамки“ – заяви президентът на среща с представители на ОНФ, съобщава „Интерфакс“.

„Аз бих предложил, без повече да отлагаме нещата, след няколко месеца (изглежда ще е най-добре да направим това напролет) да проведем учредителен конгрес и да създадем общоруска обществена организация – ОНФ“ – каза държавният глава.

Путин подчерта, че в случай на  преобразуване на ОНФ в партия, „нейните рамки веднага ще бъдат ограничени“. „А така ОНФ има възможност да привлича в своята работа представители на най-различни обществени организации, в това число и от различни партии. И това може да бъдат не само „Единна Русия“, „Патриоти на Русия“, но и други партии, всички , които споделят нашите възгледи във връзка с пътищата за развитие на страната“ – отбеляза президентът.

По този начин, по думите на Путин, организацията ще бъде по-жизнена. Както каза държавният глава , ако в ОНФ влизат хора с общи стратегически цели, но с различно разбиране за това, как трябва да се върви към тях, „това дава възможност да се разгърне  дискусия по всеки жизнено важен въпрос“ и да се намерят най-ефективното решение на проблемите, пред които стои страната.

Както писа „Актуальные комментарии„, с инициативата за създаване на Общоруски народен фронт Владимир Путин излезе на 6 май 2011 година на междурегионалната конференция на партията „Единна Русия“ във Волгоград.

„Ние създаваме ОНФ, за да бъдат потърсени всички конструктивни идеи, за да има  гражданското общество допълнителна възможност за непосредствено, пряко участие при изработването на най-важните държавни решения“ – отбеляза премиерът по-късно на срещата с членовете на координационния съвета на ОНФ.

В началото на април Путин заяви, че ОНФ може да бъде преобразуван в обществено движение със запазване на надпартийния статус и изрази готовност да оглави неговия координационен съвет.

Към ОНФ се присъединиха 1869 обществени организации, от тях на федерално ниво – 188, а 1681 – в субекти на Федерацията.

Posted on 20.10.2012, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: