Месианството на Путин


Владимир ПутинАмерика ненавижда Путин. Либералният Запад го проклина. Преследват го руските либерали. Кавказките сепаратисти му обявяват смъртни присъди. За него се молят в манастирите. Него славят руските патриоти. За него гласуват бедните селяни в разорените села. Кой е той, шейсетгодишният Владимир Путин, живеещ сред взривове на обожаване и ненавист?

Руската история през последния век и половина — това е чудовищна схватка на метафизическите смисли. Схватка на гигантски исторически конструкции, същността на които се разкрива пред религиозното съзнание. Устройството на които се разбира чрез мистичен опит. Тайната на които е достъпна за мислителите, които трактуват държавата   като проекция на небесната воля в земния живот.

Едната от метафизичните машини, пусната на територията на Русия в края на ХIХ век, с цялата си мощ унищожава формите и смислите на руската държава, независимо дали това са форми и смисли на Романовската „бяла“ империя, или форми и смисли на Сталинската империя, „червената“. Тази машина преуспя два пъти, като съкруши монархията, а след това и Съветския съюз. Сега същата тази стенобойна машина отново дълбае кремълските стени, съкрушавайки крехката и в много отношения не състояла се  Путинова държава.

Сталин, велик държавник и метафизик, спря гигантските сили, сразили Романовската империя, разгроми легионите на  новоявилия се Исус Навин, които „чистеха“ Русия от всичко руско, както древните евреи „чистели“ от ханаанците „обетованата земя“. Сталин предотврати създаването на територията на Русия на „Червена Юдея“, теократична държава, подобна на днешен Израел, който, според замисъла на ционистите, трябвало да възникне  не в пустините на Близкия изток, а върху богатите земи на Русия.

Разгромявайки ционистския проект, Сталин построи „червената империя“ СССР,  която пое в себе си множество признаци на  Романовското царство. Тази победна империя съкруши германския нацизъм —мистична държава, изповядваща религията на  Тъмнината. 30 милиона загинали в тази война съветски хора са съотносими с Разпетия Христос, с Христовата жертва, която спря  нашествието на тъмнината. Тази Христова жертва прави  Победата от 1945 година свещена, а всички загинали — свещеномъченици, а Сталин, благодарение на тази  мистична Победа, става „помазаник“.

Сталинската империя просъществува  седемдесет години и беше разгромена от същите сили, които се натъкнаха на сталинския „червен  проект“. Отстъпиха, събраха се в неизмеримата мощ на западната либерална цивилизация, еврейския банков капитал, рафинираните хуманитарни технологии, — и във времената на горбачовата „перестройка“ нанесоха смъртоносен удар на „Съветите“. Оттогава върху парчетата на СССР неуморно работи либералната мегамашина, смилайки на прах остатъците от съветската империя. Унищожава заводи, научни школи, военни технологии, културни кодове. Да разчисти „Земята ханаанска“ за новото царство, „Втората Хазария“, където ще се укрие еврейският свят в случай на крах на държавата Израел.

И странно, исторически необяснимо, но мистично предопределено изглежда появяването в руската политика на Путин, който, подобно на Сталин, противодейства на либералната мегамашина, води  отчаян бой за суверенна Русия, нейния имперски евразийски характер, нейната православна култура, нейната неповторима цивилизация. Той прави това, както и Сталин, в условия на окупация. В обкръжение от врагове-съратници, под бдителния контрол на окупаторите, насадили невидими „окупационни комендатури“ в политиката, икономиката, културата, информационната сфера. Тази борба носи противоречив характер, с възходи и падения, а нейната неравна графика се определя от невидимите сблъсквания на Путин с най-близкото обкръжение, икономически и политически обстоятелства, огромен външен натиск.

В това сражение има много тайни, конспирологични неща. Затова самият Путин, както и преди, е тайна. Той носи маска, защитни доспехи, хвърля няколко сенки едновременно, някои от които са по-истински от самия него. Той е плейбой. Той е член на затворени световни клубове. Той е жерав и усурийски тигър. Той е сталинист. Той е поклонник на Столипин. Той е таен русофил. Той е оня, който стои в купчината. Той е оня, който лети в изтребител над разгромения Грозни.

Тайната на Путин, може би, се е разкрила пред отшелника Йоан Крестянкин, при когото Путин ходи в Псковско-Печорския манастир и направи няколкочасова беседа с него. Съдържанието на беседата остана неясно. Но по косвени признаци можем да се досетим, че Президентът е питал монаха за своето предназначение. За своята съдба. Той е питал отшелника защо именно на него, никому неизвестния разузнавач от държавната безопасност, му е дадено да управлява такава страна? Какво се е случило в света, ако се е състояла тази тайнствена коронация на руската власт?

Тъй като той не се е сражавал за тази власт. Той не е принадлежал към политическите лагери, групировки, които се стремяха да се намъкнат в Кремъл. Властта му беше сложена в ръцете от висши сили. Искало му се е да разбере какво чакат от него тези сили, в какво се с състои неговата мисия. И, може, би прозорливият монах му е посочил тази мисия. Запазване и възстановяване на Велика Русия.

Месианството на Путин е да разгроми метафизичната машина, унищожаваща руската цивилизация. Той воюва с Блатния площад. Укротява военния порив, разгромил Ирак и Либия, громящ Сирия, приближаващ към границите на Русия световната война. Той възражда руското оръжие, отслабено от либералите, възстановява заводи и научни школи. Той обнародва „евразийския проект“ — ескиз на бъдещата Евразийска империя.

„Велика Русия“ — това е неговата тайна, неговата мечта, неговия кръст. И, кой знае, няма ли да се окаже той разпънат на този кръст, и няма ли да се окаже неговата мечта показана през кървави сълзи?

Ето защо ненавиждат Путин. Четат му смъртни присъди на либералните митинги. Извършват в сатанинските църкви заупокойни „черни меси“. Ето защо в руските манастири служат за него молебени за здраве, обвиват го със защитния  „пояс на Богородица“.

Руската държава – това е висшата светиня. Служенето на тази светиня е Божие дело. В тази работа  — да ти помага Бог, Владимир Путин!

Posted on 17.10.2012, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: