Ние сме група служители от СДВР, които сме вдигнали ръце от методите на управление на ръководството на отдел „Пътна полиция“!


КАТKакто вече знаете, в публичното пространството започнаха да се разнасят и стихове, “възпяващи” личността Богдан Милчев и сие. Това е прецедент в историята на България от 1879 г. насам. МВР знае, но мълчи. Столична дирекция знае, но също мълчи. Всички мълчат, знаят за гафовете и далаверите на началника на КАТ, но мълчат. Случва се това, което някога четяхме в приказката „Новите дрехи на царя“.

ДО СВОБОДНИТЕ И НЕЗАВИСИМИ  БЪЛГАРСКИ МЕДИИ

Уважаеми господа,

Ние сме група служители от СДВР, които вече сме вдигнали ръце от стила и методите на управление на ръководството на отдел „Пътна полиция“. Както вече знаете, в публичното пространството започнаха да се разнасят и стихове, “възпяващи” личността Богдан Милчев и сие. Това е прецедент в историята на България от 1879 г. насам. Министерството знае, но мълчи. Столична дирекция знае, но също мълчи.

Всички мълчат, знаят за гафовете и далаверите на началника на КАТ, но мълчат. Случва се това, което някога четяхме в приказката „Новите дрехи на царя“.

Въпреки това искаме да представим на Вашето внимание някои допълнителни и любопитни факти, обстоятелства и събития от близкото минало и настояще на нашите ръководители.

Да се спрем на гл. инспектор Иван Златанов – началник на група тежки ПТП. Той заема тази длъжност още от 2000 г. Доколкото ни е известно, предишните ръководства на КАТ многократно са наказвали инспектора за несправяне с работата, а дори е и пенсиониран, но с идването на Богдан Милчев на власт, лицето Иван Златанов е възстановено на предишния си пост. Всеизвестно е в средите на софийската адвокатура, че при възникнали тежки катастрофи със загинали, спирачната следа на „невинния водач“ може да се намали с 1000 лв. на метър. Може и да е истина, имайки предвид статистиката, че почти няма невинен загинал водач. Единици са случаите, показващи обратното.

Може би службата се придържа към старото правило „мъртвите са си мъртви, давайте да спасяваме живите“, но срещу какво и колко? Говори се, че при провеждане на пазарлъците, основно действащо лице е служителя с богат юридически опит и сериозни контакти в прокуратурата Иван Златанов.

Всъщност тези „здрави“ взаимоотношения се коренят в миналото, когато при едно подобно ПТП с убит на „Цариградско шосе“ в качеството на „невинен“ водач на МПС е бил един високоуважаван прокурор от софийската прокуратура, който както казват запознати е бил и пиян. Тогава, именно Иван Златанов с безкористната си и професионална помощ запазил честта и достойнството на прокурора. Мислим си, че по настоящем тази благородна дейност не се извършва без знанието и благословията на началника му Богдан Милчев или някой по-нагоре в йерархията. За „чадъра“ разпънат над Милчев и Златанов е  показателен факта, че когато се разрази скандала с катастрофата в която участваше Николай Михайлов бе назначена проверка, по чиито констатации наказаха няколко служителя от сектор „Престъпления по пътищата“ в СДВР. Никой обаче не потърси отговорност за „професионалните коментари“ на Иван Златанов и той излезе сух от тази проверка, въпреки, че по най-безобразен начин от националния телевизионен ефир заблуди широката общественост по отношение участието на футболиста в катастрофата и подмяната му с друго неизвестно лице: „…Пострадалият при верижната катастрофа прилича на Николай Михайлов на 80%. Все пак младежът е значително по-здрав и прилича по-скоро на тежкоатлет, много здраво момче….“.

По повод на скандално отразеното тежко пътно транспортно произшествие, неправителствената организация ,,Юристи срещу корупцията” е изпратила сигнал до вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов и главния прокурор на републиката г-н Борис Велчев, в който се изразява възмущение от неправомерното служебно поведение на г-н Богдан Милчев и г-н Иван Златанов. До този момент по сигнала …. се мълчи!

Богдан Милчев, както много обича да говори, този път замълча. Замълча и за друго.

В нереализирания си стремеж да е популярен в обществото и заливайки го с кухи и измислени цифри и статистики, премълча за катастрофа, в която участва негов подчинен, забележете с концентрация на алкохол в кръвта от 1,80 промила.

Събитието се случило преди около четири месеца, когато след як запой в сградата на  КАТ, полицай Николай Илиев с личната си кола катастрофирал в дърво и едва „прескочил трапа“ с  два счупени крака и тежка лицева фрактура. Поредния Абсурд !!! Катаджии пият алкохол в службата, след което се мятат по колите си и кой от къде е.

Така е щом началника се е превърнал в манипулатор на общественото мнение, какво можем да очакваме от подчинените му.

Какво ще кажете уважаеми господа, като се замислите над цифрата 5000 глобени пешеходци за три месеца в София? Това означава, че в София не е останала ненаказана бабичка. Каква всъщност е практиката? Спира се за проверка и санкция таксиджия преминал на червено. Кратък пазарлък и таксиджията от шофьор се превръща в пешеходец. Десет кинта за фиша, двадесет за катаджията и готово! Пито платено!

Спомняте ли си прословутите „зелени вълни“ от Младост и Люлин?  „- За десет минути от Бизнес парк Младост до НДК“, провикна се Мариана Векилска по БТВ. Някой направи ли си труда да изчисли с каква средна скорост се движи един такъв автомобил? Да и ние толкова го изчислихме – над 100 км/ч. Защо някой от тези изтъкнати журналисти не спря при някой от водачите, чакащи по напречните улици и да ги попита как се чувстват? Защото не искаше да им пречи при извършването на сутрешния им тоалет /само дето не се бръснеха в колите си/. Прилагаме масов тормоз на софиянци за да угодим на идиотските идеи на Милчев. Никой не си направи труда да направи обективен анализ на ефективността от нашето присъствие на пътя. Тук дори не поставяме въпроса за безопасните и здравословни условия на труд при които регулираме движението, дишайки прахоляка и отровите.

Последното иновационно безумие на Ръководителя е да регулираме пътното движение по основните кръстовища дистанционно – от дежурната стая на КАТ в Дървеница, чрез видеонаблюдение! Отново никой не направи оценка на риска, този път за участниците в движението.

Искате ли да разберете какъв стил и метод на ръководство на отдел „Пътна полиция“ прилага Богдан Милчев?

При въвеждането на новата „супер структура“ е принуждавал отделни, неудобни нему служители „доброволно“ да подават заявления за понижаване в длъжност!? На всички освободени места назначил само свои хора от обкръжението си в „Масови мероприятия“ на СДВР. Хора, които до сега не са виждали пътна катастрофа, кръстовище и стоп палка ръководят пътния трафик в София, произнасят се по вината във възникнали катастрофи, провеждат специализирани операции, явяват се по телевизионните екрани и се изказват компетентно! Ще Ви насочим вниманието само към един такъв професионалист и неговото бомбастично изказване в „Код криминално“ по БТВ – Action от 14.11.2011 г., от което Илф и Петров можеше да онемеят.

Представяме Ви опората на Богдан Милчев, еманацията на полицейския интелект, вече Главен инспектор, Иво Кирилов- началник на мега сектора „Пътен контрол, Видеонаблюдение, Административно наказателна дейност, Квалификация на водачите на МПС, Тежки ПТП и Оперативна дежурна част“ /липсват само космическа отбрана и микробиологически атаки/:

„….Бих предложил на обществеността да сключим един негласен договор – Спрете да давате пари на нашите служители и ние ще спрем да Ви искаме! Това е нашето мото и ще се борим в тази насока!“ Ашколсун! Негласен договор, значи таен! Голема борба ще падне. И представяте ли си, тази велика простотия не направи впечатление никому в МВР! Подобни бисери може да съберете от всяко едно негово участие пред медиите.  Впрочем повече информация за личностните качества на Иво Кирилов може да се получи от почти всеки по-стар служител в 08 РПУ, където Кирилов се вихрел като началник на КАТ. Може да прегледате и личното му кадрово дело.

Изтъкнат ловец и бракониер той е добре познат и на организираните ловци в района на Плана планина и Пасарел. От там пък може да се получат любопитни подробности за ловните му „подвизи“ в района и особено, когато една нощ преди няколко години, започвайки „лов на фар“ в същото землище станал мишена на местните ловци на които им писнало от бракониерските му набези. Оттървал се по чудо, с калници и капаци на джипа си направени на гевгир.

А иначе бившите му началници от 08 РПУ сигурно с умиление си спомнят за подарените им от Иво плешки и бутове от едър дивеч. Но това са стари истории, щото той вече сигурно е „сменил чипа си“, също като неговия началник Богдан Милчев.

Последният пък през далечната 2005 г., когато бил произведен „лейтенант“, започнал работа в звеното за регистрация на МПС в столичиния КАТ. Там „по стечение на обстоятелствата“ започнал „съвместна работа“ с Нестор – сина на тогавашния началник, небезизвестния полк. Илия Илиев. Съвместно, значи, че е съдействал за бързото, безпроблемно и ефективно регистриране на внесените от Нестор автомобили.

Там както знаете работата започна да мирише, започна се следене, използване на СРС, оперативни разработки и накрая арести. Малко преди това обаче, полк. Илиев разбрал, че Богдан Милчев започнал да работи сам за себе си /разбирайте да краде за себе си/ и незабавно го отстранил от изградената схема. Тогава Милчев напуска КАТ и отива в „Масови мероприятия“ на СДВР.

Започва процеса срещу Илиев, а доколкото сме запознати, нещата около Милчев също започнали да намирисват и той в един момент се „съгласил“ да встъпи в процеса, само че като “защитен свидетел”. За средно грамотния гражданин това означава, че срещу Милчев е имало достатъчно уличаващи го доказателства за извършени престъпни деяния и за да спаси кожата е предложил тази сделка на прокуратурата. За справка виж делата срещу Илия Несторов Илиев във Висшия административен съд.

На новата си работа в „Масови мероприятия“ на СДВР, Богдан отново си показал рогцата. Било установено, че при изготвяне на договорите за охрана на футболните мачове злоупотребявал, като от парите за охрана на мероприятията заделял средства и за себе си. За тази си дейност бил поставен под прякото наблюдение на заместник началника на СДВР – полковник Стоян Велчев.

И така, след около шест години и купища „антикорупционни доноси“ срещу колеги, лицето което според болшинството от състава на СДВР няма място в системата на МВР се превръща в ръководен служител от същото това министерство, като има безочието пред подчинения му състав, в т.ч. колеги с които заедно е „работил на пътя“ като регулировчик, гордо да заяви: „Трябва да си смените чипа! Аз моя съм си го сменил!“ Ако някой обаче, по някакъв начин успее да бръкне в служебния му компютър в СДВР с изненада ще открие цяла картотека от доноси срещу колеги, изпратени до министъра на МВР, които той с гордост препрочитал пред приближените си, като така демонстрирал своето дар слово. Казват, че тези материали си стоят все още там, може би като настолно помагало на неговия наследник.

Самия Богдан Милчев се хвалел пред колегите си от КАТ, че навремето, когато един професор от минно геоложкия се „запънал“ и не искал да го пусне да прескочи семестъра, той събрал една група „интелигенти“ като него, написали донос за корупция срещу професора, вследствие на което хабилитирания преподавател бил освободен, а добрите момчета продължили образованието си…. за да може днес да им се радваме като началници. Веднъж пък, явявайки се на изпит и след като изчерпал всички свои познания по темата, и щото нали има дар слово, решил да извади последния аргумент в своя полза – 9 мм. си пистолет, като го ударил в масата и така уж бил решил проблема…..   Боже, боже, наистина много мъка има по този свят…

Съвсем нова е легендата за неговата т.нар. “Защита” на магистърска  степен в същия този университет. Той я придобил докато е бил новоназначен началник на КАТ, защото като такъв е имал много свободно време да се учи. Оказва се, че никой не знае за тази негова квалификация, а и по случая няма установени живи свидетели, които да потвърдят, че Богдан е ходил на лекции и полагал съответните изпити. Въобще хипотези, вицове и стихове колкото щеш, като последната е най фрапираща.

В шенгенската система за издирвани лица се мъдрело името на Богдан, от който се интересували австрийските ченгета. Очевидци твърдят, че като разбрали това, големите началници в МВР една седмица давали „заето“. Мислили, мислили пък накрая казали: „Не шумете по случая, който го търси ще го намери…“!?

Интересен беше Богдан Милчев в първите дни на службата си като началник на КАТ. Тогава той високо и ясно заяви, че ще се бори с корупцията /най-любимата му дума, на която не знае значението/ на всички нива. По това време в КАТ е вървяла проверка в група АНД. Някой установил, че служители от тази група са се заиграли с „възстановяването на контролните точки“. Та тогава проверката достигнала до конкретни имена и въпрос на време било тези служители да се „сбогуват с колектива“. Тогава обаче, изненадващо било пенсионирано ръководството на КАТ, а новият началник, въпреки че бил добре запознат с проверката спрял процеса по наказанията, дори оставил уличените в далаверата служители да работят на същите места и едва ли не им създал комфорт за изпълнение на дейността им.

Любопитен е и случаят с провеждането на назначения конкурс за израстване в длъжност „Началник на отдел „Пътна полиция“. Ако си спомняте тази новина се превърна във водеща по новините на Българското национално радио, а по-късно и по другите медии. Конкурса се проведе. В него участвали двама служители-Богдан и един друг от Главна дирекция „Полиция“. Този, вторият бил служител с опит в КАТ. От 2001 до 2009 г. е бил началник на сектор „Пътен контрол“ в КАТ София. Това го казваме, за да разберете, че има понятие от естеството на работата и ръководството на полицейските служители. Темата, която им се паднала била чисто катаджийска, един вид тесно професионална. Та явявайки се на конкурса, комисията оценила работата им по достойнство и по следния начин: На Богдан – 4,65, а на другия цели 3,19… Ха – Ха – Ха! Тук стои въпроса, как са давани тези оценки, щото осредняването им да завърши на 19, при условие че по смисъла на наредбата за израстване в службата на Човешки ресурси – МВР, маржа при оценяването е 0,25.

Представяте ли си каква „обективна“ комисия и колко „непринудени и реални“ оценки, поставени от служители, които никога не са работили по КАТ. Представяте ли си какви велики неща е сътворил Богдан Милчев, за които другия дори и не е сънувал? Абе най-общо казано, изглежда в МВР досега не е имало такъв принципен и справедлив конкурс с двама кандидати и двама оценители. 

Комисията изглежда е ходила и на врачка, като от нея е разбрала че Богдан ще е победител, защото без да знае резултата от конкурса, предварително го е включила в друга комисия за провеждане на друг конкурс в КАТ София – такъв за по-ниските нива, като началници на сектори и групи. За тези като Иво Кирилов…..

Като благодарност за резултата от конкурса, Богдан Милчев заведе председателя на конкурсната комисия – зам. директора на СДВР Христо Терзийски на шопинг в Италия. Легендата за посещението е била, че са придружители на футболния отбор на КАТ-София в провеждащия се там турнир по футбол. За да “няма” корупционен елемент, парите  бяха осигурени от спонсор – футболния бос Иво Тонев от „Левски Спартак“ и разпределени по равно: Половината за Богдан, а другата половина за отбора по футбол. За да не се смесват с простолюдието, Богдан и сие возили височайшите си дупета в отделен микробус. Тук трябва да запитаме, дали не е нарушена министерската заповед за спонсорствата в МВР, ама да питаме и да не питаме, то пак ще се мълчи.

А иначе Богдан Милчев е известен борец срещу корупцията. Така за един от предишните конкурси в КАТ, одобрен и подписан от министър Цветанов, той си позволил да направи следния коментар: „За мен този конкурс е нечистоплътен и пропит от корупция“. Тогава е имало, ама сега за него, цъ, няма!

И накрая, какво ще кажете, като разберете за една пътна катастрофа на околовръстния път и ул. Суходолска преди около половин година? Там участвували един от известните софийски прокурори със своя джип без „Автокаско“ и един мангал, обаче без книжка.

Без книжка, ама по първоначални данни, невинен за катастрофата. Е да обаче там се намесил началника на група „тежки катастрофи“ Иван Златанов, който на два пъти изпращал неговите екипи да видят как да „оправят“ катастрофата. Докладвали му, че произшествието е решено правилно, а той пък им казал: „Аз не ви пращам там да кажете дали е правилно, а да го обърнете!“ /разбирай да обърнете вината/. Коментарът му бил: „Щом е без книжка, значи по презумпция е виновен“ !!! Ние пък бихме добавили, а още повече е и мангал.

И така, прокурорът е оневинен, циганинът е виновен, документите преиздадени, застрахователната измама реализирана, а служителите от пътен контрол – наказани. Типично по български: „И вълкът сит и агнето цяло“, само дето овчарчето го няма, ама не защото било лъжливо, ами защото така трябвало.

Ако някой се интересува от подробности по тази христоматийна случка, може да се обърне към автоконтрольора Адриян Димитров от КАТ СДВР, който по неволя влязъл в ролята на овчарчето и излязъл от нея със заповед за дисциплинарно наказание. 

Не желаем да влизаме в досадните подробности около забраната да се съставят актове за използване на мобилен телефон, отменянето на съставени актове на „наши хора“ въз основа на жалки и наивни обяснения съшити с бели конци, както и на налагането на безумни разпореждания за норма на съставени актове за едно дежурство.

При толкова изнесени факти не е ли крайно време мълчанието на агнетата да свърши и да се предприемат конкретни принципни действия за разрешаване на взривоопасната обстановка в отдел „Пътна полиция“ СДВР ?

До кога ще гледаме, как „кораба“ се люшка и потъва под умелото управление на един психически неуравновесен и откровено луд тип. Ако ще гледаме, по-евтино ще излезе да се назначи един психиатър, но въпросът не е в гледането…

ОДА ЗА БОГДАН МИЛЧЕВ

ДИРЕКТОРИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НАРИЧА

ДА МЪЛЧИ НИКАК НЕ ОБИЧА

Posted on 13.10.2012, in Вътрешна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    a be s dve dumi-GOLA VODA

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: