Великата мисия на САЩ: Кодът на Ромни


САЩ избори„Великата мисия на Америка е да носи светлината на истината и демокрацията по целия свят”. „Останалият свят” чува този лозунг не за първи път: този постулат съпровожда всяка президентска кампания в САЩ. Но този път тези думи накараха много хора да бъдат нащрек, защото един от кандидатите за президент е Мит Ромни, високопоставен йерарх от „Църквата на Исус Христос на светите последни дни”. Не е изключено, в случай на победа на изборите мормоните да ръководят САЩ, смятат някои експерти.

Мормоните в САЩ традиционно подкрепят, включително и финансово, Републиканската партия. Но за поста държавен глава представител на „Църквата на последните дни” предяви претенции за първи път. Това е разбираемо – доскоро отношението на американското – а и не само на американското общество към мормоните беше, меко казано, нееднозначно.

Експертите описват тази религия като система от тайни знания за миналото на Америка преди Колумб, която се открива само на тези, които вярват в учението, главният извод на което е следния: ще се спасят само членовете на „Църквата на Исус Христос на светите последни дни”, и хората имащи роднинска връзка с тях. Но,разбира се, и „богоизбраността” на САЩ: второто пришествие ще се състои на територията на Солт Лейк Сити, откъдето Христос ще вземе избраните.

В момента под контрола на мормоните са вече много известни световни корпорации и финансово-промишлени групи. Може да се каже, че мормоните са ядрото на елита на САЩ. Мормоните са съставяли и съставят ядрото на американските специални служби, военните структури и Министерството на финансите на САЩ. Тоест, може да се каже, че те до голяма степен вече определят външната и вътрешната политика на САЩ.

Още повече, тъй като по каноните на тази религия в момента на Страшния съд ще се спасят само мормоните и хората, които са техни роднини, „Църквата” използва всички известни информационни технологии за построяването на световно генеалогическо дърво. По думите на бившия ръководител на Руското бюро на Интерпол Владимир Овчинский, те са създали електронна световна банка с данни за всички живи и умрели мормони на планетата, в които са внесени също и всички роднински връзки на човека. На базата данни на мормоните се държат и ФБР, и ЦРУ.

Кой в крайна сметка ще заеме Овалния кабинет – ще решат на 6 ноември самите американци. Но някои експерти съветват политиците все пак да се подготвят за „просветление по американски”, което очаква света в случай на победа на Ромни.

По материали на „Гласът на Русия“

Posted on 11.10.2012, in Балканите and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: