Изложението „JET EXPO 2012”: руският пазар за бизнес-авиация се развива


В Центъра за бизнес-авиация „Внуково-3” се провежда международното изложение „JET EXPO 2012”. В него участват водещи чуждестранни производители, в това число „Бомбардие”, „Дасо”, „Гълфстрийм”, „АгустаВестланд” и „Бел” – общо примерно 100 компании от 27 страни.

Въпреки икономическите трудности и внушителните цени за самолети, търсенето им в Русия нараства. Миналата година имаше 150.000 полета на деловата авиация в Русия, тази година – евентуално 160.000. Ето какво казва вицепрезидентът на Асоциацията на деловата авиация на Русия Евгени Бахтин:- В има достатъчно много хора, които са включени в първата стотица на списъка на Форбс. И затова е нещо естествено, че и най-големи производители, такива като „Бомбардие” или „Гълфстрийм”, си намират тук добър пазар за пласмент. Вдъхва оптимизъм и фактът, че все повече въздушни съдове се използват не за полети на курорт, а за водене на дела – за подписване на контракти, проверка на работата на клонове на големи корпорации.

Изложението „JET EXPO 2012” представлява парад на въздушни лимузини, най-последни технологически разработки и изискан дизайн на салоните. Компания „Бомбардие” за първи път демонстрира четири свои самолета. Официалният представител на компанията Фил Наскау отбелязва следното:

– Тази година на изложението са представени Challenger-605, Learjet 60 XR и Global 6000. Самолетът Global 6000 може без междинно кацане да прехвърли от Москва за Лос Анжелис 8 души. Сред съществуващите днес бизнес-джети той има най-голям салон. Тези салони са отвисоко качество, тяхното предимство е, че всеки клиент може да си избере това, което му допада лично на него. Например, в този вариант има душ за пълен ръст. Стойността на този самолет съставлява примерно 60 милиона долара.

Друга премиера е двумоторният самолет P.180 Avanti II, представен от италианската компания Piaggio Aero. Цветът на тази машина е необикновен: на фюзелажа е поместена фирмената емблема на Ferrari – скачащият кон, и затова често го наричат „небесното ферари”. Той обединява в себе си висока степен на комфорт, оригинален италиански дизайн и сигурност.

Днес в Русия са регистрирани 158 самолета на деловата авиация. Съгласно прогнози на специалистите, до 2020 година в Русия и страните на ОНД ще бъдат внесени 525 бизнес-джети, а през периода 2021-2030 година – 1016 машини. По този начин, броят въздушни съдове на деловата авиация в региона ще състави 1700 единици.

Вижте снимки от изложението:
Реклами

Posted on 01.10.2012, in Лайф стайл and tagged , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: