Лавров пред ООН: Уставът не позволява смяна на режими


Сергей ЛавровОпитите за промяна на политически режими  противоречат на устава на Организацията на обединените нации. Това заяви   пред Общото събрание на ООН  министърът на външните работи на Русия  Сергей Лавров, предаде КРОСС.

„Всички наши действия трябва да се опират на здравата основа на устава  на ООН, в който няма нищо, което да дава право да се занимаваме със  смяна на режими“ –  цитира агенция Интерфакс изказването на Лавров.

Недопустимо е да се налага на народите политическото устройство на  техните страни, посочи той, като добави, че по този въпрос ясно се е   изказал президентът Владимир Путин  на 26 септември.

Не трябва да се допусне с безотговорни, продиктувани от временни интереси действия да се разстрои цялата система на международното право, подчерта руският външен министър, явно намеквайки за Сирия.

Спирайки се на положението в тази страна той посочи, че страните в  сирийския конфликт трябва на масата за преговори  да изработят компромис   за съдържанието и темповете на реформите, които да са в интерес на  всички сирийци и да гарантират сигурността и правата на всички етнически   и  религиозни групи.

Posted on 29.09.2012, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: