Русия е помогнала на САЩ да установят контакт с властите на Сирия по въпроса за защита на запасите от химическо оръжие


Сергей ЛавровНю Йорк. Русия е помогнала на САЩ в установяването на контакт с властите в Дамаск по въпроса за защита на запасите от химическо оръжие. Това заяви в интервю за телевизия Пи Би Ес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„Обезпокоени сме от това и доведохме това безпокойство до знанието на сирийското правителство”, заяви министърът, като коментираше въпроса за химическото оръжие в Сирия. „Надявам се, че няма да разкрия голяма тайна, ако кажа, че ние помогнахме на американските експерти да установят контакт със сирийците по въпроса”, посочи Лавров. По неговите думи Русия е получила уверение в това, че сирийското правителство прави всичко възможно за обезпечаването на защитата на своите обекти, където се съхранява химическото оръжие. „И ние можем да кажем, че в момента то е
в безопасност”, подчерта ръководителят на руското външнополитическо ведомство. Той отбеляза, че най-голямата опасност е свързана с възможното попадане на химическото оръжие в ръцете на „Ал Кайда” и други терористични организации, както и на отдени елементи от Свободната сирийска армия, която беше отрито призована от „Ал Кайда” да координира с нея своите действия.

Posted on 27.09.2012, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: