Авиокрилото на руските Mistral ще е от 30 вертолета


Вертолет Ка-52кАвиокрилото на всеки от новите руски десантни кораби от клас Mistral ще се състои от 30, а не както по-рано бе планирано 16 вертолета. Това обяви руският вестник „Известия” базирайки се на източник в руските ВМС.

Авиогрупата на кораба ще се състои от щурмовите вертолети Ка-52К и транспортно-бойните Ка-29, като те ще са по равно в авиогрупата. Тя от своя страна ще се базира както на кораба, който може да носи не повече от 16 вертолета едновременно, така и на сушата. Това се прави с цел по-голяма гъвкавост и възможност за бърза замяна на бойни загуби.
Първият полет на морския Ка-52 се очаква през 2014 г. Вертолетът ще има сгъващи се лопати на носещия винт, сгъващо се крило, усилено шаси, противокорабни ракети и други промени в оборудването спомагащи морското опериране. Ка-29 няма да претърпи конструктивни изменения, но ще получат по-модерно оборудване.

Франция в момента строи два десантни кораба от клас Mistral предназначени за ВМС на Русия. Първият ще се казва „Владивосток” и ще бъде готов през 2014 г., а вторият „Севастопол” ще бъде завършен през 2015 г. По-късно се очаква строителството на още два кораба от този клас, но този път по лиценз в Русия.

Вижте кратък видео материал:

 

Posted on 24.09.2012, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: